BeGeo 2020, een virtuele première

Alles was voorbereid om in maart 2020 de vijfde editie van het jaarlijkse evenement BeGeo af te trappen in het prestigieuze Brussels Expo toen het coronavirus roet in het eten gooide. Uitstel werd gelukkig geen afstel, en op 27 Oktober 2020 vond de allereerste virtuele editie van BeGeo plaats.

 

Meer dan 600 deelnemers meldden zich die dag aan om volledig gratis, virtueel en dus in alle veiligheid het goedgevulde programma te volgen. Gecondenseerd op een halve dag bood BeGeo 2020 hen een mooi overzicht van laatste nieuwigheden in de GIS-sector, aan elkaar gepraat door Virginie Claes.

Tijdens de plenaire opening namen mevrouw Vanden Berghe, administrateur-generaal van het NGI, en verschillende vertegenwoordigers van ESRI, de eerste ontwerper van GIS-software, het woord. Vervolgens konden bezoekers kiezen tussen zes break-out rooms met parallelle sessies over diverse geo-thema’s. Nadien kwam iedereen terug samen voor de afsluitende speeches van mevrouw Vanden Berghe, mevrouw Ludivine Dedonder, onze nieuwe minister van Landsverdediging, en het Agoria Solar Team. De goedgevulde voormiddag werd afgesloten met de uitreiking van de Geospatial Awards.

Parallel hiermee was er ook een virtuele beursvloer waar bezoekers de hele dag een kijkje konden nemen bij meer dan 30 verschillende bedrijven en organisaties actief in de sector van Geografische Informatiesystemen. Naast een korte voorstelling met beeldmateriaal was er de mogelijkheid om live te chatten met een vertegenwoordiger van elk van deze partners, of een afspraak maken achteraf, telefonisch of via videogesprek.

Hoewel BeGeo er in 2020 dus wat anders uitzag dan andere jaren kunnen we, samen met co-founding partner Agoria, terugblikken op een succesvolle 5e editie en een geslaagde virtuele première. Ondanks de vele uitdagingen die de coronacrisis met zich meebracht zijn we ook dit jaar geslaagd in onze missie: partners verbinden, geo-informatie delen en het NGI op de kaart zetten.