BeGeo 2021: Back to live

Op 26 oktober 2021 vond in Brussels Expo de zesde editie van BeGeo plaats. Na de digitale editie van afgelopen jaar deed het deugd om opnieuw fysiek contacten te kunnen leggen. Het enthousiasme bij de aanwezigen vanuit de overheid, privésector en onderzoekswereld was dan ook groot en er werd volop genetwerkt. Met ongeveer 650 deelnemers, 30 standhouders en 50 sprekers kunnen we van een geslaagde editie spreken.

 

 

BeGeo opende zijn deuren om 9 uur. Een uur later, om 10u,  ging de plenaire opening van start met verschillende inspirerende keynotes. Mevrouw Vanden Berghe, administrateur-generaal van het NGI opende het evenement, waarna Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel aan het woord nam. Saskia Van Uffelen en Yves-Alexandre de Montjoye vervolledigden de line-up.

Na de plenaire opening  boden zes parallelle tracks over diverse thema’s voor ieder wat wils. Enkele topsprekers speelden in op actuele thema’s zoals de meerwaarde van geografische informatie bij de beheersing van de COVID-19 crisis.

Tussen de sessies door was er de mogelijkheid om te netwerken en de 30 aanwezige standhouders op de beursvloer te ontdekken.

De goedgevulde dag werd afgesloten met de feestelijke uitreiking van de GeoSpatial Awards.  De prijs voor het beste eindwerk, het beste project, en de publieksprijs werden uitgereikt. Op de aansluitende receptie kon er met een hapje en een drankje nagepraat worden.