Oefening Natuurbranden

Het NGI ondersteunde op zaterdag 9 oktober een grote, multidisciplinaire oefening voor natuurbrandbestrijding, in de Antwerpse Kempen. Het gebruik van een uniforme kaart stond hierbij centraal, want met een goede kaart kunnen hulpdiensten hun werk sneller en beter doen, en beter samenwerken.

Meer dan 150 brandweermannen, acht hulpverleningszones, lokale politie, de luchtsteun van de federale politie (DAFA), civiele bescherming, 112 en de medische discipline leerden tijdens deze oefening in de praktijk (samen)werken met behulp van een goede kaart. De pers besteedde veel aandacht aan deze oefening.

De afgelopen jaren heeft het NGI samen met die hulpdiensten een uniforme en gedeelde cartografie uitgewerkt, die steeds beter ingeburgerd raakt. De oefening was een succes en de kaarten werden warm onthaald, net als de printtool waarmee binnenkort alle hulpverleners zelf kaarten zullen printen. Het NGI ontwikkelt deze tool met ondersteuning van de federale diensten van de gouverneur van Antwerpen.