Geo.be, het federale portaal voor geografische informatie

Op het federale portaal publiceren de partners elk jaar steeds meer data. Het NGI ontwikkelt en onderhoudt dit portaal, waarop sinds 2015 alle gegevens en diensten in verband met geografische informatie van de federale instellingen gecentraliseerd worden. Zowel het publiek als de administraties kunnen deze data met enkele klikken raadplegen.

In 2023 heeft het NGI een nieuwe dataset gepubliceerd met de lokalisatie van Points of Interest (POI’s) in België. Andere partners hebben, samen met het NGI, datasets gepubliceerd over: de index van de veroudering van de bevolking, de verdeling van de bevolking per administratieve entiteit, de huurovereenkomsten, de afkomst van de fysieke personen, de geologische kaart van België (1:40 000), Belgian Lightning Location System (BELLS) en de verslagen van de gebruikers van de mobiele applicatie van het KMI.

In 2024 zal geo.be de gegevens en bijbehorende services van SCIENSANO hosten voor het nationaal toezicht van het afvalwater in verband met SARS-COV2 en van het nieuwe Belgian Climate Center voor het verandering van het klimaat in België.