Nieuwe versie van de TopoMapViewer

In maart 2023 lanceerde het NGI een verbeterde versie van de TopoMapViewer met nieuwe dynamische en gebruiksvriendelijke functies. Met de TopoMapViewer, die volledig gratis te gebruiken is, kunnen topografische kaarten van het hele grondgebied gemakkelijk worden bekeken.

De nieuwe versie bouwt verder op de bestaande functies en gaat nog een stap verder in de interactiviteit.

Bovendien is de TopoMapViewer nu beschikbaar als een Android-applicatie die kan worden gedownload van Google Play, en als een webpagina voor alle andere toestellen.

Dankzij de nieuwe tekentool kunnen gebruikers hun favoriete routes rechtstreeks op de kaarten tekenen vanuit de weergavemodus van hun keuze. Ze kunnen ook gemakkelijk hun points of interest aanduiden en van commentaar voorzien. Met de nieuwe versie kunnen gebruikers behalve afstanden meten ook hoogteprofielen genereren. Routes kunnen ook gemakkelijk worden gedeeld tussen gebruikers via een URL die een jaar geldig blijft, en in PDF-formaat. Importeren en exporteren van GPX-bestanden is ook mogelijk.

Het NGI wil zijn diensten continu verbeteren en de nieuwe versie van de TopoMapViewer maakt het voor gebruikers nog gemakkelijker om fouten of ontbrekende informatie te melden, zodat het publiek meer wordt betrokken bij de voortdurende verbetering van de kaarten. De nieuwe versie van de toepassing biedt de mogelijkheid om afbeeldingen te koppelen aan opmerkingen en om goedgekeurde opmerkingen van andere gebruikers te bekijken.

alt="TopoMapViewer, A vous de jouer"