De TopoMapViewer is een gratis, responsieve webapplicatie waarmee u de standaard topografische kaarten van het NGI kunt bekijken. In onze viewer hebt u toegang tot de volgende lagen:

  • de CartoWeb.be ‘TOPO’ laag, alsook de ‘OVERLAY’ laag met de orthofoto’s als achtergrond;
  • de lagen ‘Top50Map’, ‘Landcover100Map’ en ‘Top250Map’ (allen afkomstig van de TopoMaps WMS), alsook een laag die de oude topografische kaarten op schaal 1:10 000 bevat. Deze laatste zal vervangen worden door de laag ‘Top25Map’ zodra het volledige Belgische grondgebied bedekt wordt;
  • een orthofoto laag van de Orthophoto WMS.

 

Van deze lagen kunt u (indien van toepassing) de legendes opvragen, er zijn steeds doorverwijzingen naar meer informatie en de achterliggende metadata is ook beschikbaar.

Gebruiksvriendelijkheid en simpliciteit staan centraal om de TopoMapViewer zo toegankelijk mogelijk te maken voor elk type toestel. Als gebruiker kunt u altijd afstandsmetingen doen, het kaartbeeld delen met anderen of een printversie als PDF opslaan.

Nieuw: hoe een fout aanduiden op een kaart?

Sinds kort kunt u fouten die u op onze kaarten hebt gezien zelfs aanduiden. Na controle en opname in onze gegevens worden de door u aangeduide veranderingen zo snel mogelijk aangepast in onze gegevens. Daardoor draagt u ook bij tot de optimalisatie van de cartografie van ons land.

Om een fout aan te duiden moet u naar de TopoMapViewer gaan en rechts klikken op de optie:

Opmerking vesturen

en dan op

Over de kaart.

Dan situeert u de plaats van de opmerking en laat u weten wat niet juist is. Indien gewenst kunt u op de hoogte worden gebracht van de verwerking van uw opmerking. We danken u op voorhand voor uw bijdrage.

Het gebruik van de TopoMapViewer is verbonden aan gebruiksvoorwaarden.