Met trots stellen wij u de 6 winnende tekeningen voor die ons land zullen vertegenwoordigen op de Internationale Conferentie voor Cartografie, die van 14 tot 18 december 2021 plaatsvindt in Firenze. Proficiat aan de winnaars!

Elke twee jaar organiseert de Internationale Vereniging voor Cartografie (ICA) de Barbara Petchenik tekenwedstrijd voor kinderen. In 2021 nodigden we jongeren tot en met 15 jaar uit om hun creativiteit de vrije loop te laten rond het thema “Een kaart van mijn toekomstige wereld”.

Deze oproep werd massaal beantwoord. We kregen meer dan 120 tekeningen toegestuurd vanuit verschillende hoeken van ons land. Één ding is zeker: België barst van het jonge tekentalent.

De nationale Jury had de moeilijke taak om uit al deze inzendingen de zes allerbeste tekeningen uit te kiezen. Ze hielden bij hun selectie rekening met verschillende criteria: de cartografische inhoud, de duidelijkheid van de boodschap, de creativiteit, de kwaliteit van de tekening en de leeftijd van de tekenaar.

De tekeningen hieronder kwamen als winnaar uit de bus. Door erop te klikken kan je ze in het groot bewonderen.

 

We willen iedereen die een tekening instuurde en alle begeleidende ouders en leerkrachten hartelijk bedanken voor de inzet. Tot in 2023 voor de volgende editie van deze wedstrijd!