Elke twee jaar organiseert de Internationale Vereniging voor Cartografie (ICA) de Barbara Petchenik tekenwedstrijd. Dit jaar is het thema: “Een kaart van mijn toekomstige wereld”. Lees hier snel hoe je kan deelnemen.

Praktisch:

  • Deze wedstrijd richt zich op kinderen jonger dan 16 jaar. Er zijn vier leeftijdscategorieën: kinderen jonger dan 6 jaar, kinderen tussen 6 en 8 jaar, kinderen tussen 9 en 12 jaar en kinderen tussen 13 en 15 jaar.
  • Lees voor je (kind) eraan begint  het reglement goed door en houd zeker rekening met de parameters waaraan de inzending moet voldoen.
  • Een volledige inzending bestaat uit de tekening, met het ingevulde referentie-etiket op de achterzijde geplakt, en de gehandtekende ouderlijke toelating.
  • De tekeningen met bijhorende documenten moeten ten laatste op 26 april 2021 toekomen op het volgende adres:

Nationaal Geografisch Instituut
Tekenwedstrijd
Kortenberglaan 115
1000 Brussel

  • De winnende tekeningen worden opgestuurd naar de Internationale Conferentie voor Cartografie, die in de loop van december 2021 plaatsvindt in Firenze.

Meer informatie:

Nog meer informatie over deze wedstrijd kan je vinden op de website van de Barbara Petchenik Children’s World Map Competition: https://icaci.org/barbara-petchenik-competition-2021/Toch nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar ChildrenMapsCompetition@ngi.be.

Wij kijken al vast uit naar de vele creatieve inzendingen! Wie nog wat inspiratie nodig heeft kan hieronder alvast enkele tekeningen van de voorbije edities bekijken.