Donderdagavond 17 maart 2022 reikte Agoria de Digital Society and Smart Cities awards uit. Het NGI was aanwezig met een uitgebreide delegatie om zijn 2 genomineerde projecten te vertegenwoordigen.

Geo4crisis, een project in samenwerking met de openbare dienst van Walonië (SPW) als respons op de overstromingscrisis in juli, was genomineerd in de categorie rendabiliteit. Transportdata.be, het nationale toegangspunt (NAP) voor multimodale reisgegevens betreffende het personenvervoer in België, maakte kans in de categorie duurzaamheid

Het is geen toeval dat het NGI hier staat met projecten waar samenwerking een essentieel onderdeel is van het succes. Naast de productie van geografische referentiegegevens timmert het NGI systematisch aan de weg om zijn rol als federale (geo)informatie-broker uit te bouwen. Het NGI wil zo garant staan voor een vlotte toegang tot federale geodata van diverse aard, zoals onder meer de transportdata, maar er ook voor zorgen dat de (federale) overheid efficiënt toegang heeft tot geodata en geo-expertise om zijn opdracht vlot en goed te volbrengen. Voor beide aspecten is goede samenwerking essentieel, en dat loont ook bij deze awards.

Hoewel we geen prijs in de wacht konden slepen zijn we toch enorm trots op deze twee projecten en de kans om deze aan een breder publiek voor te stellen.