Wat doet een ICT Exploitatie technieker bij het NGI?

Onze toekomstige collega kan aan de slag op de dienst “ICT Exploitation” van het NGI, een team van 6. We zorgen voor een vlotte werking van de IT-installaties en voorzien in de behoeften van onze collega’s omtrent servers, connectiviteit en andere middelen met innovatieve oplossingen.

Wij zijn in de eerste plaats een ondersteunende dienst die luistert naar de verzoeken van onze collega’s. Er is geen typische werkdag, ook al doen we dagelijks beheer- en onderhoudstaken.

Ons werk is zeer gevarieerd en we werken zowel ter plekke als op afstand.

Zo gaan we af en toe naar de datacentra van het NGI, waar we een nieuwe installatie opzetten of een bestaande aanpassen. Recent hebben we bijvoorbeeld nog een volledig nieuw systeem voor videoconferenties geïnstalleerd.

Andere taken gebeuren dan weer van op afstand, zoals het configureren of aanmaken van servers, het instellen van firewalls, het oplossen van pannes, …

Omwille van ons gevarieerde takenpakket en regelmatig contact met nieuwe technologieën leren we dus steeds veel bij. Regelmatig bijscholen, zelfstuderen en leren werken met deze nieuwe technologieën zijn dus aan de orde van de dag.

Hoe ziet je toekomstige job eruit?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die – geleidelijk aan weliswaar – zelfstandig te werk kan gaan binnen het vastgelegde kader en op basis van good practices. Teamgeest, goede communicatieve vaardigheden, wetenschappelijke aanpak en klantgerichtheid zijn de meest gezochte eigenschappen.

Daarnaast komt een dosis aanpassingsvermogen zeker ook van pas, zodat je een inhoudelijke job kan combineren met je rol als “troubleshooter”. Je moet niet bang zijn voor een veeleisende job.

Je komt wel terecht op een dienst met een sterke teamgeest  waar de inzet van iedereen en persoonlijke investering zeer belangrijk zijn. Onze collega’s werken al vele jaren met elkaar samen.

Waarom zou een IT’er voor het NGI kiezen, en meer bepaald voor jullie dienst?

We werken met geweldig goede ICT-toepassingen en hebben het geluk dat onze infrastructuur steeds op punt staat. De mogelijkheden om zich verder bij te scholen en te ontwikkelen, alsook de perspectieven zijn onbetwistbare troeven.

Omwille van de omvang van het NGI, de commerciële poot die ertoe behoort en de connectie met Defensie, kan je ervan op aan dat het een moderne en wendbare overheidsorganisatie is.

Valentin Lecomte

IGN_GNI