De 12de sessie van het Expertencomité voor het beheer van geospatiale informatie op wereldschaal (UN-GGIM), waarvan België covoorzitter is, zal van 3 tot 5 augustus 2022 plaatsvinden in de zetel van de Verenigde Naties in New York.

Het Nationaal Geografisch Instituut is trots België te mogen vertegenwoordigen als covoorzitter van het UN-GGIM Expertencomité en zo actief bij te dragen aan de wereldwijde samenwerking op het gebied van het beheer van geospatiale informatie ten voordele van de duurzame ontwikkeling.

Het UN-GGIM Expertencomité zet zich in voor de versterking van de coördinatie en de coherentie op het gebied van de geospatiale informatie.

Het biedt een antwoord op de wereldwijde uitdagingen met betrekking tot de productie, de beschikbaarheid en de talrijke uitdagingen van de geospatiale informatie, en houdt daarbij rekening met het programma voor duurzame ontwikkeling en de beleidsontwikkeling.

Het recente verslag over de versterking van het wereldwijde beheer van geospatiale informatie en de uitvoering van het Geïntegreerd Kader voor geospatiale informatie staan op de agenda van deze zitting. Andere belangrijke kwesties, zoals het toekomstige ecosysteem voor geospatiale informatie, het wereldwijde geodetische referentiekader, geospatiale informatie bij duurzame ontwikkeling, bij rampen en bij beheer en administratie van onroerende goederen, zullen ook worden besproken door deskundigen die de regeringen van de lidstaten vertegenwoordigen.

Volg het nieuws op Twitter @UNGGIM en @NGIGN_Begeo