De BeGeo Awards is het resultaat van een nauwe samenwerking van Flagis, AM/FM-GIS BELUX, Agoria en het NGI. BeGeo heeft door de jaren heen trends en uitdagingen in de geo-sector geïdentificeerd, met een groeiende behoefte aan samenwerking tussen diverse organisaties. Deze samenwerking, variërend van onderzoekers tot overheden, bedrijven en burgers, is cruciaal om de uiteenlopende uitdagingen aan te kunnen. Van klimaatverandering tot armoedebestrijding en duurzaam waterbeheer tot veerkrachtige steden, de geo-sector speelt hierin cruciale rol en de lancering van de BeGeo Awards markeert een mijlpaal!

De BeGeo Awards hebben enerzijds als doel alle mogelijke initiatieven te belonen waarbij samenwerking, een bijdrage aan de SDG’s of innovatief onderzoek rond geo(informatie) een belangrijke rol speelt. Anderzijds is het doel van de BeGeo Awards een initiatief te belonen dat geoinformatie in de kijker zet bij het brede publiek. De deelnemers aan BeGeo 2024 stemden ter plaatse om de publieksprijs toe te kennen aan een van de 12 genomineerden.

Dit zijn de winnaars van de allereerste BeGeo Awards:

  • Categorie Samenwerkingsproject: Het Vastgoedinformatieplatform
  • Categorie Project dat bijdraagt tot de Sustainable Development Goals (SDG’s): Storymaps Kansarmoedeatlas West-Vlaanderen
  • Categorie Onderzoeksproject: Het verkrijgen van 3D semantische objecten voor stedelijke toepassingen (SEM3D)
  • Categorie Geo in de kijker: Het vernieuwde Geopunt
  • Publieksprijs: ChasseOnWeb.be

Meer info over de winnaars vind je hier.

Een speciale dank aan alle deelnemers voor hun inzendingen en innovatieve bijdragen aan de geosector. Jullie deelname is een verrijking voor BeGeo 2024 en heeft de basis gelegd voor een geslaagde lancering van de BeGeo Awards.

PERSBERICHT BeGeo 2024: succesvolle achtste editie met focus op geo-intelligence voor een duurzame toekomst

19/03/2024

Brussel, 19 maart 2024 – Persbericht Op 19 maart 2024 keerde BeGeo terug naar Brussels Expo met als overkoepelend thema “Geo-intelligence voor een duurzame toekomst”. Het nationale congres met beurs over geografische informatie, geïnitieerd door het Nationaal Geografisch Instituut (NGI),  gesponsord door Vito en Leica en ondersteund door meer dan vijfendertig partners, was een inspirerende…