Twee geografen van het NGI, Anke Bracke (PI) en David Robberechts (SDI), hebben in Rotterdam deelgenomen aan de workshops over het gebruik van geo-imaging voor de nationale veiligheid die Esri Europe van 8 tot 12 april organiseerde.

Het doel van deze ontmoetingen is te komen tot een beter begrip van het gebruik van systemen voor het beheer, de exploitatie en de verspreiding van het beeldmateriaal, zoals Esri Imagery. Dergelijke systemen ondersteunen het nemen van beslissingen voor militaire verdedigings- en inlichtingenoperaties.

Voor het NGI, bevoorrechte partner van Defensie, waren deze workshops bijzonder interessant. Ook voor het HERITAGE project, waarmee we onze uitgebreide collectie historische luchtbeelden beter willen ontsluiten, was onze deelname zeker nuttig. We hebben, als bijdrage tot de discussies, onze beeldverwerkingstechnieken voorgesteld die we gebruiken in het kader van dit project.

Van intelligent geodatabeheer tot innovatieve toepassingen, kunstmatige geo-intelligentie en fotogrammetrie met drones, onze collega’s hebben belangrijke nieuwe kennis en nieuwe ideeën opgedaan om de beeldverwerkingsprocessen van het NGI te versterken.