Het nieuwe platform Kapelletjes in Vlaanderen, dat het rijke erfgoed van de ongeveer 15.000 kapellen in Vlaanderen onder de aandacht wil brengen, is nu online, in samenwerking met het NGI, de KULeuven, KADOC, PARCUM en Vlaanderen.

Voor de noodzakelijke conversie van de locatiegegevens van de door het platform gebruikte kapellen werd een beroep gedaan op de expertise van het NGI. Daarnaast maakt het platform gebruik van onze digitale basiskaart CartoWeb.be, die een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online visualisatie mogelijk maakt. De kapellen worden al vele jaren systematisch opgenomen op de NGI-kaarten. Dankzij de lopende analyses in het kader van dit project zullen de geodata van “Kapelletjes in Vlaanderen” en het NGI nog nauwkeuriger en rijker worden.

De officiële voorstelling van het boek ‘Kapel gezocht’ door Rik Van Puymbroeck en Myriam Rispenszal zal plaatsvinden op 11 mei 2023 om 19 uur in de kerk van Sint-Jan de Evangelist, Abdij van het Park, te Leuven.

CartoWeb: Afronding van het systematisch bijwerkingsproces van onze geodata

07/12/2022

Op 28 november 2022 heeft het NGI een nieuwe update gepubliceerd van CartoWeb.be, onze gestandardiseerde digitale kaart. Deze wordt als webservice (Web Map Tile Service/ Web Map Service) gepubliceerd en is specifiek ontworpen voor een visualisatie op scherm. CartoWeb.be kan gratis bekeken worden via o.a. onze TopoMapViewer applicatie, of via het federale geoportaal Geo.be. Elke…