Een groot aantal belangrijke spelers en liefhebbers van de geosector van over de hele wereld kwamen samen in Rotterdam voor het Geospatial World Forum (GWF 2024). Een delegatie van het NGI nam deel aan de vele discussies en het delen van ervaringen over het gebruik van geo-intelligence in strategische gebieden.


De Administrateur-generaal van het NGI, Ingrid Vanden Berghe, heeft op 14 en 15 mei discussiegesprekken gemodereerd. Het eerste, tijdens een plenaire sessie, ging over de geospatiale infrastructuur en de Digital Twin om vooruitgang te boeken op het gebied van veerkrachtige infrastructuren en digitale steden. Het tweede, dat op de agenda stond van de top over Defensie en inlichtingen, ging na hoe geo-intelligence beter kan ingezet worden om bij noodgevallen snel en goed geïnformeerd te reageren.

Terugblik op BeGeo 2024: Geo-intelligence voor een duurzame toekomst

17/04/2024

BeGeo 2024, het nationale congres met beurs gewijd aan geografische informatie, heeft zijn belofte waargemaakt als een dag vol inspiratie, kennisdeling en netwerkmogelijkheden. Met een rijk programma vol inspirerende toespraken, thematische sessies en interactieve beursactiviteiten bracht BeGeo 2024 een brede waaier aan spelers uit de overheidssector, de academische wereld, de onderzoekswereld, de privésector en verenigingen…