Het NGI neemt van 10 tot 12 november als Silver Sponsor deel aan de State of the Map Europe Conference in Antwerpen. De conferentie richt zich o.a. op OpenStreetMap (OSM) experten en ontwikkelaars, onderzoekers van universiteiten en academische instellingen, ontwerpers, cartografen, evenals GIS professionals van private en publieke instellingen.

Voor het NGI biedt deze conferentie de ideale mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de open community en om te netwerken. Zeker nu het NGI binnenkort in kader van de PSI-richtlijn zijn eigen data als open data zal delen, is het interessant om de open data community en hun specifieke vragen en noden beter te leren kennen. Verschillende collega’s informeren de bezoekers bijkomend over onze diensten, projecten en producten.

Deze conferentie is een ideale ontmoetingsplaats voor mensen uit verschillende disciplines en met verschillende achtergronden om kennis, ervaringen en plannen uit te wisselen voor de ontwikkeling van het gebruik en de verbetering van OSM. Er worden ongeveer 400 deelnemers aan deze conferentie verwacht uit Europa en de rest van de wereld.

alt=""

Terugblik: het NGI op de Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023

27/10/2023

De Trefdag Vlaanderen Digitaal 2023 zit erop. Op donderdag 26 oktober nam het NGI als partner deel aan de Trefdag Vlaanderen Digitaal in Flanders Expo, Gent. Tijdens dit evenement, dat volledig in het teken staat van digitale transformatie, informeerden verschillende collega’s de talrijke bezoekers bij de stand van het NGI over onze diensten, projecten en…