De TopoMapViewer maakt het raadplegen van topografische kaarten van het hele grondgebied nog gemakkelijker. Dankzij interactieve en gebruiksvriendelijke functies vormt de TopoMapViewer een platform voor diepgaande verkenning en functionele efficiëntie.

De nieuwste versie van de app omvat verschillende hulpmiddelen die u in staat stellen om eenvoudig uw locatie te bepalen. Dankzij de tekentool is het voor gebruikers ook mogelijk om zelf op de kaarten routes te tekenen, afstanden te meten en hoogteprofielen te genereren. Zo wordt het echt eenvoudig om een route uit te stippelen.

Bovendien kunnen gebruikers ook zelf interessante tussenstops toevoegen op hun route en hun favoriete routes delen via o.a. een QR-code of in PDF-formaat. Het importeren en exporteren van GPX-bestanden is ook mogelijk. De functies zijn bovendien beschikbaar op de verschillende kaarten en (traditionele kaarten, Cartoweb.be en luchtfoto’s).

Het NGI stelt alles in het werk om de TopoMapViewer te verbeteren. Gebruikers kunnen eenvoudig foute of ontbrekende informatie melden via de app. Op die manier werken gebruikers ook actief mee aan de app.

De TopoMapViewer is gratis beschikbaar als Android-applicatie en op de volgende website TopoMapViewer (ngi.be) .
Video’s over de functies en het gebruik van de TopoMapViewer zijn beschikbaar op het Youtubekanaal van het NGI.

alt="TopoMapViewer, waar wacht u nog op?"

CartoWeb: Afronding van het systematisch bijwerkingsproces van onze geodata

07/12/2022

Op 28 november 2022 heeft het NGI een nieuwe update gepubliceerd van CartoWeb.be, onze gestandardiseerde digitale kaart. Deze wordt als webservice (Web Map Tile Service/ Web Map Service) gepubliceerd en is specifiek ontworpen voor een visualisatie op scherm. CartoWeb.be kan gratis bekeken worden via o.a. onze TopoMapViewer applicatie, of via het federale geoportaal Geo.be. Elke…