Het einde van 2022 is in zicht. Om het jaar goed af te sluiten organiseren we een eindejaarsactie op onze webshop. Tot en met 31 december geniet je er met de code KERST2022 van 20% korting op je aankopen (voorwaarden op de webshop).

Van vrijdagnamiddag 23 december tot en met 8 januari is de winkel aan de Kortenberglaan gesloten. Onze webshop blijft uiteraard wel permanent beschikbaar. Bestellingen worden na de sluitingsperiode chronologisch behandeld.

Het NGI in zijn geheel sluit de deuren van 24 december tot en met 2 januari. Gedurende deze periode is het bijgevolg niet mogelijk contact met ons op te nemen. Vanaf 3 januari staat ons onthaalteam opnieuw voor u klaar.

Het hele team van het Nationaal Geografisch Instituut wenst u een uitstekend 2023!

CartoWeb: Afronding van het systematisch bijwerkingsproces van onze geodata

07/12/2022

Op 28 november 2022 heeft het NGI een nieuwe update gepubliceerd van CartoWeb.be, onze gestandardiseerde digitale kaart. Deze wordt als webservice (Web Map Tile Service/ Web Map Service) gepubliceerd en is specifiek ontworpen voor een visualisatie op scherm. CartoWeb.be kan gratis bekeken worden via o.a. onze TopoMapViewer applicatie, of via het federale geoportaal Geo.be. Elke…

Ontmoeting bij het NGI met de defensieattachés

19/12/2022

De kracht van geo stond op de agenda van de vergadering van verschillende defensieattachés die op 15 december 2022 plaatsvond op de Campus Renaissance, waar de nieuwe kantoren van het NGI zijn gevestigd. De groep van hooggeplaatste attachés, die legermachten van over de hele wereld vertegenwoordigen, komt periodiek bijeen om cruciale defensie- en veiligheidskwesties te…