Op woensdag 11 oktober bracht een Sloveense delegatie een bezoek aan het NGI. Deze ontmoeting maakt deel uit van een bezoek aan Brussel van 10 tot 12 oktober voor het digitaal transformatieproject in de context van de Green Deal van de EU, waar ook professor Joep Crompvoets van de KU Leuven bij betrokken is.

De Sloveense delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het Sloveense Ministry of Natural Resources and Spatial Planning, de universiteit van Ljubljana, IGEA d.o.o., de National Surveying and Mapping Authority en de Slovenian Water Directorate. De diensten SDI en STRAT van het NGI verwelkomden de delegatie en gaven uitleg over de huidige activiteiten van het NGI op het gebied van geodigitalisering en duurzaamheid.

Na een algemene presentatie van het NGI stonden er verschillende presentaties op het programma over verschillende projecten die door het NGI worden beheerd als onderdeel van onze activiteiten als geobroker.

De Sloveense delegatie werd op de hoogte gebracht van onze verwezenlijkingen, vooral op het vlak van crisisbeheer en ondersteuning van de hulpdiensten. Ook de implementatie van de INSPIRE-richtlijn en het bijbehorende Geo.be-portaal (federaal portaal voor geografische informatie) en het beheer van het nationale toegangspunt voor intelligente transportsystemen (NAP ITS) en het bijbehorende Transportdata.be-platform werden besproken.

Als medevoorzitter van het VN-comité van deskundigen voor het beheer van wereldwijde geospatiale informatie (UN-GGIM) sinds 2020, gaf het NGI ook een overzicht van zijn activiteiten bij de ontwikkeling en implementatie van het Integrated Geospatial Information Framework (IGIF).

alt="Sloveense delegatie bezoekt het NGI."

 

Bezoek van het Militair Commando West-Vlaanderen

18/07/2023

Leden van het directiecomité van het NGI, samen met NGI-specialisten die verantwoordelijk zijn voor de relaties met Defensie, veiligheid en diverse geodata-toepassingen op het gebied van veiligheid en crisismanagement, verwelkomden op 27 juni 2023 een delegatie van 20 vertegenwoordigers van het Militair Commando West-Vlaanderen. Als onderdeel van het versterkte partnerschap met Defensie vinden er occasioneel…