De uniforme en gedeelde cartografie voor de hulpdiensten (UCE – Uniform Cartography for the Emergency services) helpt de efficiëntie van de noodhulpoperaties te verhogen door een betere coördinatie tussen alle actoren te bevorderen, zowel bij de planning als op het terrein.

Eind februari 2023 kreeg het NGI de laatste thematische gegevens voor natuurbrandbestrijding van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) voor Vlaanderen binnen. De nieuwe gegevens werden meteen ingeladen in de printtool, die een automatische update van de standaard kaartbladen, atlassen en gebiedskaarten mogelijk maakt.

De uniforme en gedeelde cartografie voor de hulpdiensten raakt steeds verder ingevoerd. Het is voor het eerst, sinds de lancering van de UCE-tool in 2022, dat deze kaarten zo structureel en wijd verspreid worden. Na een groot printfeest hebben de hulpverleningszones al hun groot materiaal voorzien van nieuwe kaarten, die perfect zijn aangepast aan hun behoeften. Hiermee zijn de hulpdiensten beter uitgerust voor het nieuwe bosbrandseizoen, dat dankzij de UCE-tool dit jaar veiliger zal worden aangepakt.